• Παραλία Αντίσαμος

  • Παραλία Αντίσαμος

Η Παραλία

Η Αντίσαμος δεν συγκαταλέγεται μόνο στις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Ιονίου. 

Το καταπράσινο περιβάλλον του κόλπου, οι κατάφυτοι λόφοι και τα βουνά που καλύπτονται από κυπαρίσσια και βελανιδιές, αντανακλούνται στα κρυστάλλινα καθαρά νερά, δημιουργώντας ένα μαγικό σμαραγδένιο χρώμα. 

Η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, έχει πλούσιο μήκος και πλάτος και αποτελείται από μεγάλα λευκά βότσαλα.

Προσφέρει εκπληκτική θέα στα γαλάζια κύματα του Ιονίου, αλλά και στο νότιο τμήμα της Ιθάκης που φαίνεται στον ορίζοντα. Τα καταγάλανα νερά της παραλίας είναι ιδανικά για να εξερευνήσει κανείς τον βυθό της.

Μη διστάσετε λοιπόν να το τολμήσετε, σε περίπτωση που σας αρέσουν τέτοιες δραστηριότητες. Στην παραλία μας διαθέτουμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό για snorkeling.

Περιοχή

Το Mojito Beach Bar & Restaurant βρίσκεται στον κόλπο της παραλίας της Αντίσαμου, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Σάμης, στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονίας. 

Μια έκταση περίπου 80 στρεμάτων με αξιόλογους βραχώδεις σχηματισμούς, κατάφυτους λόφους, κρυμμένους όρμους και ακτές με κρυστάλλινα νερά σε ένα αυθεντικό παρθένο τοπίο. 

Το Mojito beach bar & restaurant βρίσκεται περίπου στη μέση της παραλίας και είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες με οποιοδήποτε όχημα μετακινούνται. 

Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν επίσης έναν τεράστιο χώρο δωρεάν στάθμευσης. Επισκεφτείτε τη μαγευτική παραλία της Αντίσαμου με τα κρυστάλλινα νερά και ζήστε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Ιστορία

Η ευρύτερη περιοχή της Σάμης είναι πλούσια σε ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι γύρω λόφοι και τα βουνά καλύπτονται από τις οχυρώσεις της πίο ισχυρής πόλης-κράτους της αρχαίας Σάμης, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στα γύρω βουνά, Λαπίθα και Αυγό, που έχουν θέα στο λιμάνι της Σάμης και μερικώς στον κόλπο της παραλίας της Αντίσαμου.

Πολλά γραφικά μονοπάτια οδηγούν στα απομεινάρια της Ακρόπολης της αρχαίας Σάμης και του φρουρίου που βρίσκονται στους λόφους του Παλαιόκαστρου και των Αγίων Φανέντων προσφέροντας εκπληκτική θέα στα πανέμορφα γύρω τοπία.

Η αρχαία πολιτεία της Σάμης, μια από τις τέσσερις πόλεις-κράτη της Κεφαλονιάς κατά την αρχαιότητα, ήταν ένα αυτόνομο και κυρίαρχο κράτος με δικό του νόμισμα. Μια ισχυρή και άκρως κατοικημένη πόλη-κράτος με συμπαγή οχύρωση που ευδοκίμησε κυρίως από την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου.

Πολυάριθμες αναφορές της αρχαίας Σάμης μπορούν να εντοπιστούν στα διάσημα ποιήματα του Ομήρου που απαγγέλλουν τον Τρωικό Πόλεμο. Με την άνοδοτης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και συγκεκριμένα το 188 π.Χ., μετά από 4μηνη πολιορκία υπό τις διαταγές του Ρωμαίου Ύπατου MarcoFoulvioNavilitor,η αρχαία Σάμη έπεσε ηρωικά και η αυτονομία και η ελευθερία της έληξαν.

Τα πολύτιμα λάφυρα μεταφέρθηκαν στη Ρώμη και διακόσμησαν τους κεντρικούς της δρόμους με λαμπρότητα

Πρόσφατη ιστορία

Τα τελευταία χρόνια, το παρθένο τοπίο της παραλίας της Αντίσαμου τράβηξε την προσοχή του Χόλιγουντ και έγινε το σκηνικό για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της διάσημης παραγωγής «Captain Corelli’s Mandolin» που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης, το καλοκαίρι του 2000. Όλη η περιοχή έγινε ένα απέραντο σκηνικό ώστε να μεταφερουν κλίμα και ηθοποιούς στην Κεφαλονιά του 1940. Η Αντίσαμος φιλοξένησε πολλές σκηνές της ταινίας μεταξύ των οποίων, η περίφημη σκηνή της έκρηξης που δημιούργησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά εφέ. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία και διαφημισε το νησί της Κεφαλονιάς.

2023© mojitoantisamos.gr
Designed by infohitech.gr